БЕСПЛАТНИ КАРДИОЛОШКИ ПРЕГЛЕДИ У МИТРОВИЦИ

Општа болница Сремска Митровица, 29. септембар Светски дан срца бесплатним превентивним кардиолошким прегледима – клинички преглед, ЕКГ, мерење нивоа шећера у крви и мерење крвног притиска.

Акција ће бити организована у Месној заједници „Центар“, у суботу 29.09.2018.године, у периоду од 10 – 12 сати, а са грађанима ће радити два лекара и 4 медицинске сестре.

Ове године Светски дан срца обележава се под слоганом „ОБЕЋАВАМ ДА… за моје срце, за твоје срце, за сва наша срца”.

Светски дан срца је установљен 2000. године са циљем да информише људе широм света да су болести срца и крвних судова водећи узрок смрти код 17,5 милиона људи сваке године. Процењује се да ће до 2030. године тај број порасти на 23 милиона. Светска федерација за срце упозорава да најмање 80% превремених смртних исхода може да се спречи контролом главних фактора ризика (пушење, неправилна исхрана и физичка неактивност).

Кардиоваскуларне болести су водећи узрок смрти и инвалидитета у свету. Да би се то променило, људи широм света треба да обећају да ће утицати на четири главна фактора ризика (употреба дувана, неправилна исхрана, физичка неактивност и штетна употреба алкохола).

Мале промене у животном стилу могу утицати на здравље нашег срца. Престанак пушења, правилна исхрана, 30 минута физичке активности дневно може да помогне у превенцији болести срца и крвних судова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *