БЛИЖИ СЕ: 8. “Дани војвођанско-баварске културе”-БЕШКА ФЕСТ 2019

Баварски специјалитети – црвене кобасице са баварском кифлом, беле кобасице са баварском перецом и слатким сенфом, леберкез, затим куглофи, принцрегентен торта, колач биненштих, али и војвођански специјалитети – бешчанске кобасице, шваргле, роштиљ, затим крофне, штрудле, пите, салчићи само су део онога што ће посетиоци имати прилику да пробају на 8. традиционалној манифестацији “БЕШKА ФЕСТ” односно “Дани војвођанско-баварске културе” која је заказана за 6. и 7. септембар.

Међународним карактером и богатим разноврсним садржајем манифестација већ годинама привлачи велики број посетилаца, љубитеља добре забаве и гастрономије.

У специфичној војвођанско-баварској атмосфери на терену за мале спортове у центру Бешке биће организовани Гастро фест, Етно фестивал и богат културно-уметнички и забавно-музички програм.

Наступе бројних културно-уметничких друштава, музичке групе из Баварске, тамбурашких оркестара, као и поп-рок концерте употпуниће богата гастрономска понуда.

Манифестација се реализује у сарадњи са партнерском општином Kарлсхулд из Баварске у циљу презентовања и афирмације традиције, обичаја, културе и гастрономије Војводине и Баварске, као и њиховог дугогодишњег прожимања на овим просторима.

Разлог организовања оваквог фестивала у Бешки је тај што Бешка има дугогодишњу сарадњу и партнерство са баварском општином Kарлсхулд. Манифестација стога подразумева посету и учешће гостију из Немачке.

Организатори “Бешка феста” су Туристичка организација општине Инђија и Завичајно друштво “Стара Бешка”, суорганизатори KУД “Бранко Радичевић”, Месна заједница Бешка и Друштво за неговање духовне културе и традиције “Етноарт” из Инђије, а покровитељи Општина Инђија и Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство.

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *