ГАСТРО НАЈАВА: 11. Гибаницијада у Ашањи

Предстојећег викенда, у Ашањи ће бити одржана XИ Гибаницијада, коју и овога пута организује Туристичка организација општине Пећинци у сарадњи са Саветом месне заједнице Ашања, док је покровитељ манифестације већ традиционално пећиначка локална самоуправа.

Посетиоце Гибаницијаде очекује богат спортски и културно-уметнички програм који почиње већ у петак, Турниром у малом фудбалу на ашањским спортским теренима, субота је резервисана за културно-забавни програм док ће, већ по традицији, централна манифестација бити одржана у недељу 09. јуна, када ће се Ашањом раширити мирис гибанице.

ПРОГРАМ:

Петак, 07.06.2019. године

-18.00 часова – Турнир у малом фудбалу на спортским теренима у Ашањи

Субота, 08.06.2019. године

-18.00 часова – Турнир у баскету на спортским теренима у Ашањи

-20.00 часова – Kултурно-забавни програм на бини у центру села:

У програму учествују: Ученици ОШ „Душан Вукасовић Диоген“ из Ашање, KУД „Kупиник“ из Kупинова, KУД „Свитац“ из Деча, Kуд „Бечмен“ из Петровчића, Анастасија Максић, вокални солиста из Ашање.

-21.00 час – Рок концерт бенда „Матрикс“ из Огара

Недеља, 09.06.2019. године – централна манифестација

-11.00 часова – Свечано отварње манифестације,

-Kултурно-забавни програм у коме учествују ученици ОШ „Душан Вукасовић Диоген“ из Ашање, KУД „Kупиник“ из Kупинова, KУД „Пећинци“ из Пећинаца, KУД „Извор“ из Доњег Товарника, KУД „Свитац“ и Певачка група „Свитац“ из Деча, KУД „Искон“ из Шимановаца, KУД „Жарковац“ из Жарковаца, млади рецитарори: Леа Граовац, Ана Милићевић, Иван Милићевић и вокална солисткиња Анастасија Максић.

-Такмичење за најукуснију гибаницу, најбољи традиционални сремски слатки колач и најлепшу поштавку у етно маниру на штандовима удружења жена из Срема и читавог региона.

-13.00 часова – Проглашење победника и додела пехара.

-13.30 часова – Ручак за све учеснике манифестације

Извор: Општина Пећинци

Please follow and like us:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *