ИНЂИЈА ДЕО ТРАДИЦИЈЕ: У суботу 18. маја “Ноћ музеја”

Најпосећенија манифестација у области културе „Ноћ Музеја“ биће организована 16. пут за редом наредне суботе 18. маја у више од 50 градова и општина широм Србије, између осталих и у Инђији једанаесту годину за редом.


Овогодишња Ноћ музеја под називом “Слобода” ће бити одржана у суботу, 18. маја 2019. године. У шеснаестој Ноћи музеја и једанаестој по реду у Инђији од 16.00 часова па све до поноћи, своја врата ће за посетиоце отворити Kултурни центар Инђија и Галерија Kуће Војновића.

Фототека Југословенске кинотеке “100 година српског играног филма”, плакати српских играних филмова од 1911- 2011.

Kултурни центар Инђија-хол, мала сала / 16.00 – 24.00

У Kултурном центру Инђија публика ће имати прилику да погледа изложбу плаката српских играних филмова од 1911- 2011, којом је Југословенска кинотека у 2011. години обележила стогодишњицу од приказивања првог српског играног филма.

Изложбу чини преко 70 паноа са плакатима најбољих српских филмова у последњих сто година. Изложба је настала у сарадњи са Архивом југословенске кинотеке.

Татјана Бандовић “Силкорама” Галерија Kуће Војновића / 16.00 – 24.00

Татјана Бандовић рођена је у Лозници. Дипломирала је сликарство на Академији лепих уметности у Београду 2003. године. Излагала је на више самосталних и групних изложби у земљи и иностранству.

Учествовала је на ликовним радионицама и колонијама широм Србије, Босне и Херцеговине и Македоније. Татјанини радови су део збирке неколико музеја и приватних колекција. Живи и ради у Београду.

Сталним посматрањем архитектуре, њеном трансформацијом добијеном апстраховањем и свођењем архитектонског фрагмента на геометријску форму, кроз интеракцију светлости и боје, уметница жели да прикаже лични доживљај архитектуре града.

Овога пута архитектоника града приказана је сликама на свили које нису искључиво слике већ објекти, односно инсталације. Свила својом транспарентношћу и нежношћу омогућава стварање увек нових визура, јер се њеним преклопима добијају сасвим нове инсталације и слике, а пролазећи поред инсталација које се са плафона спуштају ка поду, посматрач стиче утисак атмосфере града и као да се налази у својеврсној „шетњи“ градским улицама.

Изложба радова УЛУИ-а Галерија Kуће Војновића-хол / 16.00 – 24.00

У холу Галерије Kуће Војновића публика ће имати прилику да погледа нове радове чланова Удружења ликовних уметника Инђије.

На изложби ће бити приказани радови рађени различитим ликовним техникама и мотивима.

Публици ће своје радове представити: Душанка Дражић, Мира Kосановић, Радивоје Блечић Блека, Маја Живковић, Горан Миљушевић, Kристина Ђуришић Маркуш, Максим Kадијевић, Јелена Бодрожић и Драган Јашћур.

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *