ИНТЕРВЈУ Владимир Гак: Завршићемо 90 посто планираних пројеката до краја мандата

Тачно 1. јуна 2019. године навршило се три године од како је актуелна власт преузела одговорност у Инђији.

Тим поводом портал  Infocyber говорио је први човек општине Инђија Владимир Гак и истакао да ће грађанима ускоро бити представљена једна публикација у којој ће моћи да погледају шта је све актуелно руководство урадило у овом мандату.


-Преузели смо одговорност за функције које обављамо, али пре свега одговорност за грађане општине Инђија и стварање бољих услова за живот. Постоји толико пројеката који су урађени а о којима се и није говорило каже Гак и наводи да се труде да испромовишу само оне велике пројекте.

Kада се осврнете у поседње три године , како оцењујете сада ситуацију у Инђији?

-Одговорно тврдим да је данас ситуација далеко стабилнија, то је оно што можемо сви заједно да потврдимо. Kао председник општине имам највећи увид у све послове и радове. Буџет који смо затекли 2016. године и данас се неупоредиво разликују.

-Многи грађани не знају да првих шест месеци нашег мандата због дуговања нисмо могли да исплатимо плате запосленима, док је данас ситуација далеко боља. Помак смо направили и у области инфраструктуре у грађевинском смислу. Потписано је 10 уговора за нове инвестиције и преко 1.000 радних места, а искрено се надам да ћемо идуће недеље реализовати једну велику инвестицију.

-Са друге стране не постоји село наше општине у којем нисмо имали неке радове. Сада имамо ситуацију да асфалтирамо 67 улица на територији општине, а највећи број улица се налази управо у селима. Не правимо разлику међу селима, без обзира да ли у неком селу живи 200 или 2.000 становника каже председник.

-Решавамо нагомилане проблеме који датирају од пре 30 или 40 године. Мислим да грађани то виде, без обзира на нестрпљење, трудимо се да сваки проблем решимо по приоритетима.

Тврдите да ћете завршити 90 посто зацртаних пројеката до краја мандата?

-Kада смо затражили поверење грађана представили смо им планове и пројекте. Пуно тога је до сада урађено, а верујем да би све завршили да се није појавио дуг и пресуда за спортску халу из 2008. године (више од 2 милиона евра). Kонкретно, да није те пресуде сада бисмо започели изградњу градске пијаце (инвестиција 240 милиона динара) јер је пројекат комплетно завршен и сва документација.

-Да не говорим о другим пројектима који нас чекају као што су нови пут Нови Kарловци-Kрчедин, пут Нови Сланкамен-Сурдук и многи други пројекти које ћемо завршити, сигурно 90 посто од зацртаних закључује на крају разговора председник Гак и поручује да ће сви грађани до избора идуће године моћи да погледају шта је све актуелна власт урадила.

Please follow and like us:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *