ИРИГ: “Култакмица-први културни догађај у обновљеној Михизовој кући

Михизова кућа је у петак, 10. маја, била поприште култакмице, на којој су стихове укрстили песници ФК НК и Репрезентације Срема.


Публика, које је било упркос лошем времену, уживала је у фер и емоционалној борби коју су водили Тодор Бјелкић, Зоран Митић и Авакум Квас (ФК НК), али не против него заједно са Радивојем Прокопљевићем Проком, Предрагом Бањеглавом и Бошком Мартиновићем. Мада су се неки прибојавали, аутоголова није било, па је култакмица завршена са 12 : 0 у корист поезије.

Прва култакмица је у исто време била и први културни догађај у обновљеној родној кући Борислава Михајловића Михиза у Иригу.

Пројекат Српске читаонице под назовом „Фан клуб – Навијачи културе“ (скраћено ФК НК) одржава се у оквиру програма „Публика у фокусу“, и финансиран је од стране Фондације Нови Сад 2021 – Европска престоница културе и Општине Ириг.

Следећи догађај ФК НК планира за 22. мај у Српској читаоници у Иригу, када ћемо имати тренинг из новинарства. О овом догађају публика ће ускоро бити детаљније информисана.

Извор: Општина Ириг

Please follow and like us:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *