Иришка општина међу шампионима безготовинског плаћања у Србији

Иришка општина освојила је треће место на републичком и прво место на покрајинском нивоу на такмичењу „Шампиони безготовинског плаћања“ у организацији Канцеларије за ИТ и еУправу, у сарадњи са Националном алијансом за локални економски развој (НАЛЕД), а уз подршку компанија „Мастеркард“ и „Виза“.

82829975_2953646981333101_488961251892789248_n.jpg

Највећи број безготовински плаћених пореских и непореских намета, у односу на број становника, забележила је општина Прибој, а следе Црна Трава, Ириг, па Сомбор.

Награде најуспешнијим локалним самоуправама на овом пољу додељене су 23. јануара у Скупштини Србије, а уручио их је Михајло Јовановић, директор Канцеларије за ИТ и еУправу, у присуству министра државне управе и локалне самоупрае, Бранка Ружића.

Канцеларија за ИТ и еУправу са сарадницима је почетком јула покренула такмичење градова и општина „Шампиони безготовинског плаћања” под слоганом „Плати картицом и победи”. У такмичењу је учествовало 60 локалних самоуправа с територије Републике Србије које су омогућиле плаћање такси и накнада платним картицама на ПОС терминалима инсталираним на шалтерима, а све то у циљу развијања културе безготовинског плаћања које је брже, безбедније и јефтиније и изградње транспарентне јавне управе. Победници такмичења изабрани су по броју такси, накнада и пореза плаћених картицама на шалтерима локалне самоуправе у односу на број становника у периоду од 1. јула до 31. децембра 2019. године.

Иришка Општинска управа ову услугу пружа својим грађанима од 6. децембра 2018. године.

– Наша локална самоуправа је међу првима која је увела ПОС терминал и овај вид модернизације наишао је на позитивну реакцију код грађана. Као трећепласирана општина на овом такмичењу добили смо општински сајт који ће нам обезбедити Канцеларија за ИТ и еУправу, а који ће бити урађен по узору на сајт Владе Србије – изјавила је Оливера Филиповић-Протић, начелница Општинске управе Општине Ириг, која је и примила награду.

Општина Прибој, као победник овог такмичења, освојила је дечје игралиште у вредности од 20.000 евра.

Please follow and like us:
error1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *