ИЗ АРХИВЕ КЛУБА: Историјат градског стадиона у Инђији

Стадион ФK “Инђија” је међу објектима са најдужом спортском традицијом у Срему и Војводини.

Налази се у ужем градском језгру, уз железничку станицу и магистралну пругу Београд-Суботица-Будимпешта.

Саграђен је на месту где се раније налазио локомотивски депо. Деценијама је средиште најважнијих фудбалских, али и осталих спортских збивања у граду.

Непосредно по оснивању ФK “Железничар”, претече садашње ФK “Инђије”, ограђено је игралиште, изграђена је дрвена трибина са кровом, капацитета око 600 места.

Свлачионице у кругу игралишта изграђене су тек 1962.године. До тада су се налазиле у згради кафане “Спорт”, преко пута игралишта.

Дрвене трибине су због дотрајалости замењене монтажним 1970. године, а затим још једном новим монтажним трибинама, које су опремљене седиштима са наслоном 2006. године.

У прво време стадион је примао 4.000-5.000 гледалаца. Последњих година пооштрени су критеријуми, како по питању безбедности, тако и по питању комфора за гледаоце, па је капацитет стадиона сведен на 2.000 седећих места али са свим условима који омогућују да се гледаоци заиста удобно осећају.

Стадион је за потребе Универзијаде 2009. комплетно реконструисан, када је изграђена нова северна трибина, сређене клупске просторије, по први пут стадион је добио семафор, а терен је проширен на димензије од 105 x 65 метара.
А убрзо након Универзијаде изграђена је и западна трибина чиме је стадион добио садашњи капацитет, али занимљиво је то да се на овом стадиону она налази иза гола, јер је стадион оријентисан другачије него већина фудбалских стадиона у земљи.

Извор: Фудбалски клуб Инђија

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *