КОНАЧНО: Почиње реконструкција пута ка Чортановачкој шуми

За неколико дана треба да почне реконструкција пута од Виле Станковић до Дунава.

Kако наводи председник општине Инђија Владимир Гак, чортановачка шума има огроман туристички потенцијал, те је неопходно урадити основну инфраструктуру.

-Општина Инђија има заиста огроман туристички потенцијал, већи него многе општине у окружењу. На жалост са друге стране не можемо да радимо на унапређењу туристичке понуде, све док не решимо неке основне приоритете попут градске пијаце и улица у којима немам асфалт.

Фото: Владимир Гак

-Након свих зацртаних пројеката које један по један реализујемо бавићемо се туризмом истиче први човек општине и каже да постоји много идеја и планова како унапредити туристичку понуду општине.

-Kада је реч о поменутом путу радови почињу за пар дана, то смо одавно обећали. Ниједно обећање које смо дали нисмо прекршили. Иако је било кашњења сви пројекти се реализују тврди Гак.

Vila Stanković: Rezidencija kakvu nema Evropa

Kако даље објашњава председник пут од Виле Станковић до Дунава је годинама у лошем стању, пун рупа и кратера. Омогућићемо свим викендашима и туристима да безбедно и без потешкоћа дођу до чувених излетишта у Чортановцима и дунавске обале.

Општина Инђија потписала је крајем прошле године уговор са групом извођача који ће радити пројектну документацију и реконструкцију поменутог пута, а у току је припрема документације за исходовање неопходних дозвола.

Рок за пројектовање је 195 радних дана, а нови аспхалт биће ширине три метра. Вредност инвестиције износи око 12 милиона динара, а пројекат ће се финансирати из буџета општине Инђија поручују надлежни.

Подсетићемо, викенд зона катастарске општине Чортановци броји преко 3000 кућа и викендица и део је Националног парка Фрушка гора. На овом делу обале Дунава има више викендица него становника у селу.

Овај део Срема се може похвалити и једном од најлепших плажа на овом делу тока Дунава, атрактивним пешчаним спрудовима и острвима и природним амбијентом Михаљевачке шуме. На овој локацији снимане су сцене из филма “Варљиво лето 68“.

Please follow and like us:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *