ЛАКШЕ ДО ПОСЛА Геронтодомаћице у Инђији добиле бицикле и нове униформе

Уз подршку општине Инђија и на иницијативу председника општине Владимира Гака обезбеђена су превозна средства (бицикле) за геронто домаћице у Инђији ради ефикаснијег обаваљања посла и доласка до корисника.
Геронто домаћицама су такође обезбеђене нове униформе за рад. Такође побољшани су технички услови канцеларијског рада.

-Удружење “4+1”  бави се пружањем услуга помоћ у кући одраслим и старијим лицима. Помоћ је бесплатна за све наше суграђане који испуњавају предвиђене услове каже Анита Kовачевић Kостецки координаторка Удружења и подсећа да је удружење је лиценцирано и финасира се кроз пројектне активности,  једним делом из буџета општине Инђија и другим делом из буџета Републике.

-Удружење у свом раду има подршку и добру сарадњу са општином Инђија, Центром за социјални рад “Дунав”, Домом здравља “Др.Милорад Мика Павловић” и локалним амбулантама, као и са Црвеним Kрстом Инђија каже Анита.

Удружење тренутно броји 202 корисника. Запослено је  десет геронто домаћица које пружају услуге у свим насељеним местима општине Инђија. Руководећи део посла и стручне послове обављају координатор, психолог и социјални радник.

Сви наши суграђани којима је потребна помоћ у кући могу се јавити на број телефона 022/510-030 уколико испуњавају следеће услове:

1.Живе у самачким или двочланим старачким домаћинствима
2.Имају укупна месечна примања до 30.000,00 динара
3.Одрасла лица која су тешко оболела, живе у самачком домаћинству и немају породично старање

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *