МАЛИ ФОЛКЛОРАШИ пустили у рад канализациону мрежу у Доњем Товарнику

Част да свечано у рад пусте новоизграђену канализациону мрежу у свом насељу припала је деци из Фолклорног друштва „Извор Доњи Товарник“ и из Школе фудбала ФК „Слобода“ која су, у присуству локалног руководства и мештана Доњег Товарника, симболично пустила у рад канализациону мрежу покретањем црпне станице у улици Јожефа Марчека Драгутина.

„Канализација је велики корак напред за Доњи Товарник и захвални смо пећиначкој локалној самоуправи и Покрајинској влади које су финансирале изградњу канализационе мреже.

Желели смо да наша деца пусте у рад канализацију, јер све што радимо, радимо због њих, и сматрамо да је важно да од најранијег узраста уче да воле своје село и своју општину, уместо да маштају где да се оделе кад одрасту“ – рекао нам је председник Савета месне заједнице Доњи Товарник Милан Алексић.

Једногласни у оцени да ће им канализација знатно олакшати живот у селу били су сви мештани са којима смо разговарали.

„Канализација ће нам много значити. Нећемо више имати септичке јаме које нам загађују воду“ – каже Славица Ђурић.

„Септичке јаме су се изливале, па смо морали да плаћамо црпљење јама, што није мали трошак. Сада то више нећемо морати да радимо“ – рекла нам је Вера Гудовић.

Изградња канализационе мреже у Доњем Товарнику је капитални пројекат вредан 90 милиона динара, који су суфинансирале Покрајинска влада и Општина Пећинци, а изграђено је 9,2 километра канализационе мреже, са шест црпних станица.

Извор: Општина Пећинци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *