МИНИСТАР УДОВИЧИЋ И У ПЕЋИНЦИМА: Донирана спортска опрема

Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је у суботу и општину Пећинци где су га дочекали председник пећиначке општине мр Жељко Трбовић са сарадницима и председник Спортског савеза „Развој спортова‟ Синиша Ђокић.


Министар Удовичић је у пратњи домаћина најпре обишао Основну школу „Слободан Бајић Паја‟ у Пећинцима, а потом и Фудбалски клуб „Слобода‟ у Доњем Товарнику.

Током посете школи министар је разговарао са директорком ове установе Милијаном Срдић, наставницима и ученицима, као и са председником ФK „Доњи Срем 2015‟ Милошем Гмизићем, а школи је на поклон донео опрему за фискултурну салу – голове за рукомет, кошеве, одбојкашке мреже и 40 лопти за различите спортове.

„Доњем Срему 2015‟ министар је поклонио комплет опреме која садржи 16 играчких и 2 голманска дреса, као и 5 фудбалских лопти.

У Доњем Товарнику министра Удовичића и општинско руководство дочекао је председник ФK „Слобода‟ Милан Алексић заједно са децом из школе фудбала овог клуба.

Председник Трбовић се захвалио министру што је нашао времена да посети општину Пећинци и да се упозна са стањем спорта у општини.

-У општини Пећинци регистровано је 40 спортских клубова који окупљају око 2.000 спортиста и спортских радника. Општина Пећинци доста улаже у спорт, пре свега у аматерски, омладински и школски спорт, и успела је да створи повољне услове за младе да се баве спортом.

-Зато и имамо све више младих људи окренутих спорту и здравом начину живота. Веома нам је значајна данашња донација коју смо добили од министра и надамо се да ћемо и убудуће имати подршку Министарства омладине и спорта‟- рекао је први човек пећиначке општине.

Министру се на донацији захвалио и Синиша Ђокић, који је нагласио да свака подршка, уз средства која у спорт већ улаже пећиначка локална самоуправа, доприноси омасовљењу спорта и помаже да се деца склоне са улице и доведу на спортска борилишта.

Министар Удовичић је нагласио да му је циљ да у директној комуникацији са локалним самоуправама на одговоран начин приступи решавању проблема на локалу који су, како је рекао, можда мали за републички ниво, али понекад нерешиви за локални ниво.

-Нама је жеља да кроз директну комуникацију сазнамо какво је стање спорта на локалу и да помогнемо развоју локалног спорта, али и да подстакнемо младе да уђу у систем спорта и да својим деловањем дају додатну вредност локалној заједници.

-Драго ми је да сам данас посетио школу у Пећинцима и да смо донирали опрему. Циљ нам је да до краја године 250 основних школа добије нову опрему, а самим тим да добије и боље услове за бављење спортом.

Kроз донације помажемо и развој локалних спортских клубова и на овај начин показујемо да не правимо разлику између, севера и југа, истока и запада земље, да не водимо политику из Београда, већ да желимо да будемо са свима на терену, да се суочимо са проблемима и да их решавамо – изјавио је Удовичић.

Удовичић је и доњотоварничким фудбалерима донирао комплет опреме, а Милан Алексић је замолио министра да помогне да се на стадиону ФK „Слобода‟ изгради помоћни терен.

Извор и фотографије: Општина Пећинци-pecinci.org

Please follow and like us:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *