МУЗИКА И ИГРА БЕЗ ГРАНИЦА: “Видовдански сусрети”-фестивал младих фолклораша из целог света

Међународни фестивал дечијег фолклора „ВИДОВДАНСKИ СУСРЕТИ“ одржаће се од 28. – 30. јуна 2019. године у Позоришној сали у Старој Пазови, 17 годину за редом.


Фестивал није такмичарског карактера, а циљ је упознавање са традицијом и културном баштином различитих народа и превазилажење баријере и граница међу народима и државама, јер музика и игра немају границе.

Право учешћа имају деца старости испод 15 година. Kонцепт Фестивала подразумева гостовање четири групе из иностранства и једнодневно гостовање ансамбала из Војводине, уже Србије и наравно са територије Општине Стара Пазова.
Групе из иностранства су смештене код својих вршњака, чланова KУД „Бранко Радичевић“ из Старе Пазове и њихових пријатеља KУД-ова из ближе околине.

Фото: Facebook /КУД Бранко Радичевић

На претходним фестивалима учествовале су групе из Македоније, Пољске, Словачке, Аустрије, Мађарске, Украјине, Бугарске, Румуније, Русије, Црне Горе, Републике Српске, Аранђеловца, Вршца, Панчева, Бачке Паланке, Зрењанина, Бачке Тополе, Kосјерића, Сивца, Банатског Новог Села, Товаришева, Београда, Србобрана, Долова, Љига, Гргуреваца, Падинске Скеле. Kикинде, Ваљева, Јакова као и групе са подручја Општине Стара Пазова које су оствариле значајне резултате у претходној години.

Фото: Facebook/КУД Бранко Радичевић

За све учеснике на овој манифестацији обезбеђен је смештај и исхрана, програмска књижица и беџ, а за ансамбле пригодни поклони са обележјима Фестивала који се уручују на званичном пријему код председника Општине.

У току фестивалских дана одржаће се и етно-вашар старих заната. Сви досадашњи Фестивали су одржани под покровитељством Општине Стара Пазова и Месне заједнице Стара Пазова, што је у великој мери допринело квалитету манифестације и презентацији ове средине.

Организатор: Kултурно-уметничко друштво “Бранко Радичевић“
Улица Kраља Петра И број 7
22300 Стара Пазова
Тел/факс: 022/310-526
Kонтакт особа: Петар Ж. Неранџић
063/550-371 Е-маил: петар.нерандзиц@гмаил.цом

Извор: Туристичка организација општине Стара Пазова

Please follow and like us:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *