НАЈПОЗНАТИЈИ БАЛ У СРБИЈИ Одржан пети Светосавски бал у Врднику

У феноменалној атмосфери и у присусутву великог броја гостију и званица одржан је претходног викенда пети јубиларни Светосавски бал у предивном амбијенту Етно-насеља „Врдничка кула“ у Врднику.

Objavljuje Оpština IrigČetvrtak, 6. veljače 2020.

У официјалном делу програма гостима се обратио Његово Преосвештенство епископ сремски Господин Василије, затим кум овогодишњег бала Др Мирослав Кнежевић секретар за туризам Министарства трговине туризма и телекомуникација и Др Војислав Јелић, професор Филозофског факултета у Београду .

Уз богат културно-уметнички програм и богату трпезу госте забављао је бенд „БАРИК“, Културно-уметничко друштво „Бранко Радичевић“ из Сремске Митровице, Културно-уметничко друштво „Соња Маринковић“ из Новог Сада и хор „Сион“.

Objavljuje Оpština IrigČetvrtak, 6. veljače 2020.

Светосавски бал је по први пут био хуманитарног карактера. Сав приход од организоване томболе организатор Бала, Туристичка организација Општине Ириг донирала је за обнову цркве Светог Јована Претече у Врднику.

Према речима директора Туристичке организације општине Ириг, Драгана Драгичевића – Светосавски бал из године у годину окупља све већи број људи и више није само локалног карактера.

Гости су нам били из свих крајева Србије од Смедерева, Сремске Митровице, Новог Сада, Београда, Руме, Темерина, као и гости из Републике Српске. Истакао је да је презадовољан овом манифестацијом. Посебно нам је част што су са нам гости били угледни професори београдског и новосадског универзитета, познати новосадски и београдски доктори, представници војске и Министарства унутршњих послова Републике Србије као и свештенство, али и људи из политике и културе.
Пошто је већ свима познато да је Светосавски бал у Бечу најпрестижнија манифестација у дијаспори, наш циљ је да бал у Врднику, ако већ није, буде један од најпознатијих балова у Србији, закључио је Драгичевић.

Извор: Општина Ириг

Please follow and like us:
error1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *