Ниче нова спортска хала у Новој Пазови

Председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић обишао је јуче са сарадницима градилиште тренажне хале у дворишту Основне школе “Растко Немањић Свети Сава” у Новој Пазови.

Иако је постојећа хала при основној школи још увек у добром стању , није могла да задовољи потребе свих спортиста када су термини у питању, будући да служи и за часове физичког васпитања.
Ускоро ће сви спортисти у Новој Пазови имати простор за тренинге.

Председник ИО МЗ Нова Пазова Саша Баришић је изјавио да је иницијатива за изградњу тренажне хале покренута од садашње владајуће гарнитуре још 2016.године али је требало времена да се заврше процедуре око промене намене земљишта.
Општинска администрација је препознала значај ове хале и одлучила се за њену изградњу .Идејни пројекат је презентован спортистима,клубовима и удружењима у Новој Пазови, и сви су се сложили о начину како треба да изгледа и функционише. Посебно практично је то што ће је поред спортиста моћи користити и фолклорна друштва и плесне и балетске школе.

Гради се 800 квадрата нето површине и реконструише додатних 80 квадрата при старој хали. И школа и спортисти су задовољни предложеним решењем јер ће сви разреди имати простор за физичко васпитање без сметње и гурања.

Такође, спортисти више неће имати проблема за термине за тренинге и утакмице, неће више бити поребе за заказивањем тренинга касно увече а они ће се моћи одржавати чак док се и у постојећој хали игра утакмица.

Први човек општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић, који је са помоћницом председника Мајом Грбић и начелником за спорт Велибором Kатићем обишао радове, рекао је да се општина одлучила да изгради овај објекат уважавајући број деце и број спортиста у Новој Пазови.

Председник је рекао да локална самоуправа у потпуности финансира овај пројекат и да поред њега завршава халу у Старим Бановцима, реновира још две школе у местима у Подунављу али да се у наредним периоду планира и велика спортска хала за Стару Пазову, тако да са халама у Голубинцима и Војки готово свако место има простор за спортове у затвореном .

Према речима извођача, сада се раде основни земљани радови, а тренажна хала,спојена са постојећом , широка 40 и дугачка 17 метара, прве спортисте би могла да угости у наредних 8 месеци.

Габарити будуће тренажне хале су такви да ће у њој моћи да се неометано изведе тренинг свих дворанских,екипних и индивидуалних спортова.

Биће опремљена и новим мобилијаром за све клубове и спортисте који функционишу у Новој Пазови.

Извор: Општина Стара Пазова

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *