Општина Инђија донирала возило вртићу-Већа безбедност хране за најмлађе

Предшколска установа „Бошко Буха“ из Инђије добила је данас донацију у виду новог возила за превоз хране за малишане у 16 објеката вртића. Реч је о донацији Општине Инђија вредној 4,6 милиона динара, а кључеве је надлежнима у вртићу уручио први човек општине Инђија Владимир Гак преноси портал  Infocyber.


Директорица ПУ „Бошко Буха“ Јелена Kресоја се том приликом захвалила локалној самоуправи и нагласила да ће ново возило омогућити најбезеднији превоз хране из централне кухиње у све објекте које похађају најмлађи становници инђијске општине.

Свакодневно припремамо око 3.000 оброка за наше малишане који се дистрибуирају у 16 приручних кухиња.

-Ново возило поседује специјалан уређај (термо кинг) који регулише температуру хране и на тај начин приликом превоза хране, поготово до најудаљеније тачке Чортановаца смањује се ризик од контаминације и кварења хране наводи директорица и истиче да су захваљујући општини Инђија драстично побољшали услове у свим објектима вртића.

Kонстантно побољшање услова за боравак деце у вртићу циљ је локалне самоуправе.

Председник Гак је подсетио да је локална самоуправа приликом преузимања власти у Инђији пре три године прикључила централни вртић „Сунце“ на канализацију, комплетно реновирала централну кухињу, проширила објекат „Сунце“ а у плану је проширење објекта „Невен“ и на крају изградња новог вртића.

-Донирали смо ново возило дупло већег капацитета него претходно, што ће знатно побољшати квалитет услуга које вртић пружа, а реч је о дистрибуцији оброка у остале објекте. Важно је било решити превоз хране у сеоске вртиће и сада смо и то решили. Оно што нам је најважније јесте безбедност хране, јер је реч о нашим најлађима поручио је Гак.

Председник је подсетио да ће ускоро бити расписана јавна набавка за изградњу новог вртића који ће бити изграђен код Храма светог цара Kонстантина и царице Јелене. Тада ће вртић бити бесплатан за сву децу.

Такође ускоро креће изградња три нова дневна боравка за малишане у објекту „Невен“ чиме ће се отворити 70-80 места за упис деце.

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *