ОПШТИНА ИНВЕСТИЦИЈА: У Шимановцима камен темељац за логистички центар

У Шимановцима је свечано отворено градилиште и положен камен темељац најмодернијег логистичког комплекса компаније KЛП.


Церемонији отварања градилишта и полагања камена темељца, у четвртак 16. маја, присуствовали су представници компаније KЛП, председник општине Пећинци мр Жељко Трбовић са сарадницима, представници логистичара, инжењерски тим извођача радова, као и сарадници инвеститора KЛП.

Присутнима се најпре обратио директор компаније KЛП Kоста Гинић, који је том приликом рекао да ће логистички центар KЛП садржати 50.000 метара квадратних најмодернијег складишта за потребе логистичара, а прва фаза овог пројекта биће готова у јулу 2019. године.

-Врло брзо крећемо и са изградњом другог објекта, надам се да ће то бити у наредних месеца дана. Kада је реч о трећој фази, односно изградњи објекта који ће бити мултифункционална хладњача, све је и даље у фази пројектовања.

-Издвојили смо доста времена и новца да урадимо квалитетан пројектни задатак, из кога је произашао квалитетан пројекат, а тек онда смо кренули у извођење. Објекат се гради према највишим стандардима квалитета – ФМ Глобал и ЛЕЕД стандардима.

-Уз локацију на којој се налазе, наши логистички центри спадају у објекте KЛАСЕ А за савремене индустријске објекте. Све је рађено са циљем да будућим закупцима реализује све потребе и жеље како би њихово пословање било што боље” – казао је Гинић.

Председник Трбовић положио је заједно са директором Гинићем камен темељац за други објекат ове компаније, а како је истакао задовољство је када се присуствује отварању још једног градилишта у шимановачкој индустријској зони, што аутоматски значи и отварање нових радних места.

-Kада једна овако јака компанија као што је KЛП одлучи да у инвестира нашој општини, велика је част присуствовати оваквом догађају и мени је посебно драго да сам био у прилици да положим камен темељац за нови објекат.

-За нашу општину од изузетног је значаја сваки инвеститор, а тренутно се у Шимановцима гради око 200.000 метара квадратних. Такође, можемо да се похвалимо и са 70 гринфилд инвестиција где је уложено око 700 милиона евра. Ово није крај, и даље се ширимо, отворићемо ускоро и нову радну зону у Сибачу код Пећинаца.

-Наша општина је одлично место за улагање, што су инвеститори и препознали, јер поред организоване и предусретљиве општинске администрације, инвеститорима је доступна и сва могућа инфраструктура” – изјавио је Трбовић.

Према речима Татјане Веснић, ПР компаније KЛП, циљ ове компаније је да подигну стандарде логистичких центара на један виши ниво, што због сопствених потреба при коришћењу објекта, а што због потреба будућих закупаца из области логистике којима ће овај објекат бити више него користан.

-Такође, високо вреднујемо пословање општине Пећинци јер, како се окренемо у овим индустријским зонама и видимо празну њиву, при следећем окретању на том истом месту је никао сјајан пословни објекат. Стога, сам сигурна да ће објекат KЛП са свим стандардима које поседује поред логистичара, бити и од посебног значаја и општини Пећинци” – рекла је Веснић.

Извор и фото: Општина Пећинци

Please follow and like us:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *