Општина Пећинци подстиче наталитет: Новчана помоћ за 79 породица са бебом

Председник општине Пећинци мр Жељко Трбовић заједно са Мајом Дошеновић из општинског Одељења за друштвене делатности уручио је јуче једократни новчани додатак породицама са новорођеним бебама.


Помоћ у износу од 40.000 динара добило је 79 породица са приновом у општини Пећинци, а према речима председника Трбовића, ово је само једна од мера подршке породици које примењује пећиначка локална самоуправа.

-Трудимо се да водимо рачуна о деци од рођења, преко школовања до запослења, и са том праксом ћемо наставити. Такође, оно што нам је било јако важно, као и сваком родитељу у Шимановцима и околним насељима, то је да смо успели захваљујући Покрајинској влади да обезбедимо средства за изградњу вртића, који ће омогућити деци у овом насељу пријатнији и безбеднији боравак у вртићу.

-Посебно ме радује када видим овако пуну салу беба, јер циљ наше државе, а самим тим и свих нас, јесте да нам једног дана израз „бела куга“ постане непознаница. Наша општина, ове недеље, обележава разним манифестацијама своје дане и свој допринос дају многи наши суграђани, али данашњи дан је за мене посебан, јер ово је будућност Пећинаца, ово је будућност Србије – рекао је први човек пећиначке општине.

Једнократни новчани додатак у износу од 40 хиљада динара јуче је уручен породицама које су пријавиле новорођенчад у периоду од 24. децембра до 21. децембра 2018. године и у периоду од 1. јануара до 30. априла 2019. године.

Извор: Општина Пећинци

Please follow and like us:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *