Општина Рума решила да купи објекат Дома војске у Руми

На последњој седници Већа у Руми усвојена је тачка која се тиче утврђивања садржине писма о намерама и покретања поступка за прибављање војног комплекса “Клуб Војске Србије” у Руми, Главна 114, у јавну својину Општине Рума.

Цена објекта је нешто мања од 40 милиона динара, а план је да Општина Рума тај износ плати у пет годишњих рата, изјавио је Слађан Манчић, председник Општине Рума.

-Крећемо у куповину Дома војске у Руми као што смо најавили у претходном периоду. Идемо са писмом о намерама о куповини према Дирекцији за имовину Владе РС, која заједно са Министарством одбране, у оквиру мастер плана, продаје тај објекат.

-Одлучили смо да купујемо за готов новац. Разматрали смо могућности да идемо у неку размену, изградњу станова. Испоставило се да то није опција која нам у овом моменту одговара, јер је и сама процедура знатно дужа. У моменту потписивања уговора дефинисаћемо тачан начин плаћања.

Мислим да ћемо искористити ту могућност да платимоу 5 годишњих рата по 8 милиона, мада постоји могућност плаћања и у 60 месечних, рекао је председник Манчић и напоменуо да ће се наредним ребалансом направити позиција у буџету за Дом ЈНА, те да ће то бити случај и са новим буџетом за 2020. годину.

-Планирамо да при пројекцији новог буџета за 2020. годину определимо средства за реконструисање Дома војске. Тај објекат мора да добије лепши изглед, да му се врати стари сјај, какав и заслужује.

Наравно, стручни људи, грађевинци ће изаћи на терен и урадити предрачун, који вероватно неће бити мали, с обзиром на стање зграде што се тиче спољашњости, али и унутрашњости.

Што се тиче куповине прву рату намеравамо да платимо по потписивању уговора, али нам не представља ни проблем да 40 милиона исплатимо у целости, но, с обзиром да су то повољности које нам држава даје односно Министарство и Дирекција, нема разлога да платимо одједном кад те паре можемо да усмеримо на другу страну и да наредних 5 година отплаћујемо објекат”, поручио је први човек румске локалне самоуправе.

Први радови на санацији објекта могли би се очекивати на пролеће.

Извор: Општина Рума

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *