Отворена 11. Ликовна колонија у Купинову у Етно кући “Путник”

Наредна четири дана, петнаест сликара ствараће дела инспирисана културно-историјским и природним лепотама Kупинова и Обедске баре, на 11. Ликовној колонији у Kупинову, која је синоћ отворена у дворишту Етно куће Путник.


Организатор Ликовне колоније је Удружење грађана „Ликовна колонија Kупиново“, у сарадњи са Туристичком организацијом општине Пећинци и под покровитељством пећиначке локалне самоуправе, а манифестацију је свечано отворио заменик председника општине Пећинци Зоран Војкић који се том приликом захвалио сликарима на учешћу.

-Драго ми је да видим да су овде сликари из Северне Македоније, Бугарске и Србије, јер Ликовна колонија је одличан начин да се природне лепоте и културно-историјске вредности пећиначке општине презентују и ван наше земље.

-У нашој стратегији локалног и економског развоја, поред привреде и пољопривреде, туризам је на врло важном месту развоја, а Ликовна колонија је уврштена у календар редовних општинских дешавања.

-Драго ми је да могу да кажем да је Kупиново сваке године током трајања Kолоније културни центар наше општине, и надам се да ће тако бити и убудуће  – изјавио је Војкић.

Kако нам је рекао председник Удружења грађана „Ликовна колонија Kупиново“ Стеван Вујичић током трајања Kолоније, сликари ће стварати инспирисани Kупиновом и Обедском баром.

-Драго ми је да су се сви одазвали на нашу 11. Kолонију, а шта ће на крају насликати, видећемо у суботу на затварању, када ће бити и изложба радова.

-Оно што смо ми могли да им понудимо то су наше природне лепоте, део Срема који је веома значајан, у културно-историјском смислу, за целу Србију. Сликари ће овде оставити део себе, део своје душе, и ми ћемо на крају то да доживимо“ – рекао је Вујичић.

Туристичка организација општине Пећинци сада већ традиционално, према речима директорице ове организације Љубице Бошковић, сликарима нуди оно најлепше што има, а то је двориште Етно куће Путник у Kупинову.

-Током трајања Kолоније, сликари бораве и сликају у дворишту Етно куће Путник, на располагању им је простор, како у дворишту тако и у кући, а с обзиром да је овде и седиште наше Туристичке организације, ми смо наредних дана једна велика сложна породица.

-Наравно, манифестациони туризам је све значајнији на туристичкој мапи Србије, а најзначајнија културна манифестација у нашој општини је управо Ликовна колонија. Посебно ми је драго што је Kолонија из године у годину све привлачнија туристима, који тих дана посећују нашу општину, разговарају са уметницима и присуствују стварању њихових дела“ – рекла је Бошковић.

Ликовна колонија у Kупинову траје до суботе 25. маја, када ће у дворишту Етно куће Путник бити изложени радови уметника уз пригодан културно-уметнички програм.

Извор: Општина Пећинци

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *