Пакетићи за све малишане у Пећинцима

И ове године пећиначка локална самоуправа припремила је новогодишње пакетиће за децу из Предшколске установе и основце од првог до четвртог разреда у свих 15 насеља пећиначке општине, као и за децу која похађају специјална одељења у Kупинову и Пећинцима. Уручено је укупно 1557 пакетића, а председник општине Пећинци мр Жељко Трбовић уручио је пакетиће деци у Шимановцима.

Он је том приликом рекао да се Општина Пећинци труди да сваке године обезбеди новогодишње пакетиће, јер се деца највише радују новогодишњим и божићним празницима, а највећа срећа су, како је рекао, управо дечји осмеси.

-Ми желимо да деци ту радост увећамо поклонима. У шимановачком вртићу сам обећао деци и њиховим васпитачима да ће, ако све буде текло по плану, за годину-две добити нови, савремени објекат, тако да ће предшколци имати боље услове за боравак, а њихови васпитачи боље услове за рад.

-Kада се вртић исели, те просторије постаће кабинети, тако да ће и школа бити на добитку. Општина веома води рачуна о деци, од предшколског узраста па до завршетка средње школе, када их чека посао у компанијама у радној зони у Шимановцима.

– Онима који желе да студирају локална самоуправа пружа подршку кроз студентске стипендије и регресирање трошкова превоза, увек уз жељу да се по завршетку студија врате у своју општину и граде каријеру у некој од бројних успешних компанија. Укратко, водимо једну модерну локалну самоуправу у којој се мисли о сваком човеку – од рођења, преко школовања, до запослења рекао је први човек пећиначке општине.

Ученици нижих разреда Основне школе „Душан Јерковић Уча“ из Шимановаца припремили су богат новогодишњи програм, а заједно са председником Трбовићем, пакетиће је најмлађим Шимановчанима уручивао и председник Савета месне заједнице Александар Мандић.

Весело је било данас и у Kупинову, где су се са предшколцима и ученицима нижих разреда Основне школе „Душан Вукасовић Диоген“ дружили заменик председника општине Пећинци Зоран Војкић и одборник Скупштине општине Пећинци из Kупинова Милош Маријан. Након поделе пакетића у вртићу, ученици су за госте припремили малу приредбу, а новогодишњу радост увеличали су лепим маскенбалом. Након приредбе и поделе пакетића, изабране су најуспешније маске и најбоља еко јелка, које су радили ученици матичне школе у Kупинову и подручних у Ашањи и Обрежу.

И деца у пећиначком вртићу данас су уз песму и веселу грају нестрпљиво ишчекивали Деда Мраза и пакетиће, које су им уручили начелница Одељења за друштвене делатности Снежана Гагић и председник пећиначког Савета месне заједнице Златко Јовичић. Након предшколаца, Гагић и Јовичић су новогодишње пакетиће уручили и ученицима нижих разреда Основне школе „Слободан Бајић Паја“.

У подручним школама и вртићима широм општине Пећинци новогодишње пакетиће најмлађима уручивали су одборници Скупштине општине Пећинци и председници савета месних заједница, тако да су представници локалне самоуправе практично стигли до сваког детета у општини Пећинци.

Извор:pecinci.org

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *