Пећинчани на Сајму туризма у Београду

Туристичке организације осам сремских општина, међу којима и општине Пећинци, пети пут су се јединствено представиле на 41. Међународном београдском сајму туризма.

И овога пута туристичка понуда сремских општина представљена је на штанду „Диван је кићени Срем‟, а како је рекла директорка пећиначке Туристичке организације Љубица Бошковић, ове године модернизован је и штанд и промо материјал са којим ће посетиоци моћи да се упознају током трајања Сајма од 21. до 24. фебруара.

-До сада смо штампали заједничке флајере, а овога пута смо припремили озбиљну двојезичну публикацију на српском и енглеском језику, у којој је представљено девет сремских општина, која ће на београдском сајму бити премијерно представљена, а након тога ћемо је представити и на осталим сајамским манифестацијама на којима ћемо наступити – каже Бошковић.

Туристичка понуда општине Пећинци се и ове године промовише Једнодневном туристичком рутом кроз општину Пећинци под слоганом „Упознајте предео где природа грли историју‟. Ове године је посебан акценат стављен на историјске личности чији култ се још увек негује у овом делу Срема, а то су пре свега Змај Огњени Вук, Света Мајка Ангелина, као и остали чланови деспотске породице Бранковић.

-Припремили смо и пано са ликом Змаја Огњеног Вука, где посетиоци могу да се фотографишу и понесу лепу успомену са нашег штанда. Промовишемо и нови туристички садржај у Kупинову – електрични минибус, који ће од пролећа возити посетиоце на две туристичке линије шумским путевима око Kупинова, од Етно куће Путник до реке Саве.

-Припремили смо и нови промо материјал на српском и енглеском језику о туристичким локалитетима у нашој општини – Аксентијевом кућерку, Свињарској колеби и Kупинову, као и посебан флајер о средњовековној тврђави Kупиник изјавила је Љубица Бошковић.

Пећиначки штанд су првог дана Сајма туризма посетили председник општине Пећинци мр Жељко Трбовић, његов заменик Зоран Војкић и начелница пећиначке Општинске управе Драгана Kрстић.

Председник Трбовић је том приликом подсетио да је туризам један од три стратешка правца развоја пећиначке општине, којем се последњих година поклања све већа пажња, као и да туристичке атракције у нашој општини из године у годину привлаче све више посетилаца.

На штанду су представљена и вина две винарије из Пећинаца „Мали подрум Стаменковић‟ и „Винарија Петковић – Латин‟, као и ракије „Српска тројка‟ које производи предузеће „Бистро 1881‟ из Суботишта. Kетеринг за пећиначки штанд обезбедио је „Црyстал хотел & евент центер‟из Пећинаца.

Извор: pecinci.org

Please follow and like us:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *