ПЕЋИНЦИ: Награде за ђаке генерације и вуковце

На седници Општинског већа општине Пећинци, одржаној 13. јуна, донет је Закључак о награђивању ученика генерације и носилаца Вукове дипломе у све три основне школе у општини Пећинци и у пећиначкој Средњој техничкој школи „Миленко Веркић Неша‟.

Ове године награде ће добити четири ученика генерације и 16 носилаца Вукове дипломе.

-Закључком је предвиђено да и ове године пећиначка локална самоуправа награди ђаке генерације са по 30.000, а вуковце са по 15.000 динара. Ово је дугогодишње пракса у нашој општини, а од прошле године ове награде су увећане за 50 одсто.

-Овим наградама желимо да поручимо деци да се рад исплати и да их подстакнемо да уче још више. Ово је само једна од мера подршке образовању које спроводи пећиначка локална самоуправа.

-Стипендирамо студенте, регресирамо путне трошкове и студентима и средњошколцима, најуспешније ученике у учењу и у спорту награђујемо бесплатним летовањем, сваке године одлични ученици током целе купалишне сезоне имају бесплатан улаз на пећиначке базене, организујемо бесплатну школу пливања за све ученике, а ученике који су постигли добре резултате на школским такмичењима награђујемо екскурзијом – изјавио је председник општине Пећинци мр Жељко Трбовић.

Извор: Општина Пећинци

 

Please follow and like us:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *