ПЕЋИНЦИ: Награђена школа из Купинова

На прослави десетогодишњице програма „За чистије и зеленије школе у Војводини‟, одржаној 5. јуна у Сремским Kарловцима, на Светски дан заштите животне средине, уручене су награде најуспешнијим образовним установама које су учествовале у овом програму.

Међу најуспешнијим школама и ове године је била Основна школа „Душан Вукасовић Диоген‟ из Kупинова, а награду је у име установе примила директорка Љиљана Живковић.

Реч је о програму Покрајинске владе, који се реализује десет година, с циљем да се у вртићима, школама и локалним заједницама широм Војводине подигне свест и лична одговорност за своју околину од најмлађих дана, а награде најуспешнијим установама су уручили потпредседници Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и Михаљ Њилаш

Потпредседник Милићевић је нагласио да импресивне бројке говоре о томе шта је све постигнуто кроз ову акцију у протеклој деценији.

-Стотине школа и образовних институција широм Војводине учествовало је годинама уназад у овој акцији, а у овој јубиларној години постигнути су и најбољи резултати“ – казао је Милићевић и навео податак да се за учешће у програму пријавило 128 школа и предшколских установа из Војводине, а награђено је 60 чији су ученици и наставници-ментори били најуспешнији.

Ове године најуспешније школе очекује једнодневни излет у заштићена подручја природе и семинар за наставнике. Након завршеног програма свечаности, ученици су учествовали у еколошким играма на тргу у центру Сремских Kарловаца, а након игара уследио је обилазак културно- историјских знаменитости.

Извор: Општина Пећинци

Please follow and like us:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *