ПЕЋИНЦИ: Основци и волонтери Црвеног крста на одмору у Вршачком брегу

У оквиру програма за одмор и опоравак деце, који реализује Црвени крст Војводине у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за социјалну политику, демографију и равноправност полова, успешни основци и волонтери Црвеног крста Пећинци са територије пећиначке општине отпутовали су у недељу у одмаралиште ЦK Вршац на Вршачком брегу.

Kако је рекла Гордана Kоњевић секретар пећиначког ЦK, млади волонтери боравиће седам дана на Вршачком брегу, где ће кроз интерактивни рад са децом у мањим групама учествовати у радионицама, као што су промоција хуманих вредности, прва помоћ и реалистички приказ повреда, музичке, плесне, ликовне и креативно-психолошке радионице у зависности од интересовања деце.

-У оквиру вечерњег програма биће организована и такмичења: Покажи шта знаш, избор за мистера и мис, најбоље фризуре, маскенбал, игре без граница и квиз „Шта знаш о Црвеном крсту“.

Програм одмора и опоравка деце Црвеног крста има велики допринос у мотивисању деце за учењем и хуманијим односом према другима. Циљ је да се деци садржајно испуни седмодневни одмор кроз нова сазнања, креативне вештине и стимулативни развој – рекла је Kоњевић.

Извор и фото: Општина Пећинци

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *