ПЕЋИНЦИ: Подршка осетљивим категоријама друштва

Председник општине Пећинци мр Жељко Трбовић потписао је недавно у Београду са Немачко-српском развојном сарадњом коју спроводи ГИЗ, Протокол о сарадњи у оквиру пројекта „Услуге социјалне заштите за осетљиве групе“.

Општина Пећинци је једна од 15 пилот општина које су потписале споразум, а по речима председника Трбовића, пећиначка општина ће добити експертску подршку за унапређење услуга социјалне заштите које одговарају на потребе осетљивих група, као што су особе са инвалидитетом, деца, старија лица, жене, жртве насиља, Роми, мигранти и други.

„У питању је изузетно значајан пројекат, јер обухвата осетљиве категорије нашег друштва и драго ми је да је наша општина одабрана да буде једна од пилот општина у оквиру овог пројекта, који ће се спроводити путем обука и радионица, уз унапређење система социјалне заштите и оснаживање осетљивих група“ – рекао је председник Трбовић.

Потписивању је присуствовао и министар за рад, запошљавање, борачка и социјала питања Зоран Ђорђевић који је том приликом истакао да ресорно Министарство води одговорну социјалну политику која се рефлектује на наше грађане, као и да посебну пажњу пружа друштвено осетљивим групама како би се унапредили услови у којима живе.

„Измене и допуне Закона о социјалној заштити и израда Закона о социјалним картама даће један додатни искорак унапред, када је у питању брига о осетљивим групама, али док се то не догоди, подршка Немачке развојне сарадње, коју спроводи ГИЗ, а која постоји у многим пројектима, а не само у овом, од велике је важности за све грађане“ – рекао је министар, истичући да је досадашња сарадња са овом организацијом увек била позитивна.

Протокол о сарадњи потписали су и представници из Лознице, Пландишта, Ужица, Руме, Сремске Митровице, Kрупња, Сјенице, Kосјерића, Ариља, Мионице, Шида, Пријепоља, Лајковца и Прибоја. Потписивању су присуствовали и представници Ваљева, Панчева, Шабаца и Вршца као примери добре праксе у области социјалне заштите.

Извор: Општина Пећинци

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *