ПЕЋИНЦИ За годину дана незапосленост смањена за 10,2 посто

На седници Општинског већа Општине Пећинци, одржаној 12. фебруара, већници су утврдили предлог Локалног акционог плана запошљавања у општини Пећинци за 2020. годину, којим су дефинисани циљеви и приоритети активне политике запошљавања, као и програми и мере који ће се реализовати у 2020. години.

Како је образложила начелница пећиначке Општинске управе Драгана Крстић, овогодишњим Локалним акционим планом запошљавања предвиђена су три циља – повећање броја запослених младих за 10%, подстицање запошљавања лица старијих од 50 година за 10% и Подстицање запошљавања неквалификоване радне снаге за 10%, које ће локална самоуправа реализовати током текуће године предвиђеним мерама.

“Ради се о мерама које смо спроводили и током претходних година, а то су Програми јавних радова, Програми стручне праксе, Организовање Сајма запошљавања и Субвенције за запошљавање.

Предлог Локалног акционог плана запошљавања је усклађен са Националном стратегијом запошљавања за 2020. годину, а Општинско веће ће га доставити на усвајање Скупштини општине Пећинци на првој наредној седници‟ – образложила је Крстић и додала да је, према подацима Националне службе за запошљавање, у општини Пећинци 31. децембра 2019. године било 683 лица, што је за 10,2 % смањен број незапослених у односу на исти период прошле године.

 

Please follow and like us:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *