ПОЧЕЛО СЛАВЉЕ: Општина Пећинци обележава Дан општине седмодневном прославом

Ова недеља посвећена је обележавању Дана општине Пећинци 22. маја, Светог Николе летњег.


Дани општине биће обележени бројним манифестацијама које ће током ове недеље бити организоване у насељима пећиначке општине, а почињу традиционалним пећиначком Фијакеријадом.

На терену за коњичке спортове у Пећинцима, јуче су по 6. пут у организацији Kоњичког клуба „Пећиначки липицанер“ јурили двопрези, четворопрези, парадирала деца будуће наде коњичког спорта и дефиловали љубитељи коња на фијакерима.

На радост бројне публике, Пећиначка фијакеријада окупила је преко 50 такмичара сениора и јуниора из целе Србије, а свечаности отварања присуствовао је и мр Жељко Трбовић председник општине Пећинци, која је генерални покровитељ манифестације.

-Пећиначки липицанер један је од чувара Сремске традиције и зато ће увек моћи да рачуна на подршку Општине, а члановима овог коњичког клуба желим да се захвалим што су и Пећинци на мапи коњичког спорта.

-Наравно, познато је да су Пећинци у целом региону водећи по индустријском развоју и веома је важно да се прате привредни трендови у свету, јер то доноси радна места и егзистенцију нашим грађанима, али од изузетне је важности и да сачувамо своју традицију и културу и да не заборавимо шта смо и ко смо – рекао је председник Трбовић и подсетио да са Пећиначком фијакеријадом званично почиње седмодневно обележавање Дана општине Пећинци бројним манифестацијама.

Осмодневне свечаности биће приведене крају Свињарским повечерјем у недељу, 28.маја, у ловачком дому у Доњем Товарнику, а и ове године поводом Дана општине Пећинци биће додељене и Општинске награде за хуманост, друштвену одговорност и успешну сарадњу.

Извор: Општина Пећинци

Please follow and like us:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *