ПОДРШКА ПОКРАЈИНЕ Реконструкција три улице у Јаску и санација вртића у Иригу

Данас је потписан уговор за доделу средстава у износу од око 34,4 милиона динара које је обезбедила Управа за капитална улагања АПВ-а, а којима ће се урадити рехабилитација три улице у Јаску и енергетска санација вртића „Чаролија“ у Иригу.

Улице у насељу Јазак изграђене су пре више од 40 година, а због карактеристика терена поједине су уништене и скроз нефункционалне.

У најлошијем стању су тренутно улице Пинкијева, улица између Браће Мунџић и Змај Јовине и улица између Фрушкогорске и Змај Јовине, тако да ће оне захваљујући одобреним средствима у износу од око 28,8 милиона динара у наредном периоду бити уређене.

– Ове три улице су у изузетно лошем стању, скоро непроходне. Реализацијом овог пројекта постиже се више корисних ефеката, пре свега, обезбедиће се квалитетнија веза овог насељеног места са локалним путем Врдник – Јазак и Јазак – Мала Ремета, а преко главне саобраћајнице, улице Цара Уроша, насеље се повезује са локалним путем Јазак – Рума и државним путем другог реда бр. 10 који општину Ириг повезује са општином Рума и општином Сремском Митровицом.

-Квалитетна саобраћајна инфраструкутра и добра повезаност са околним општинама утицаће директно на развој привреде и руралног туризма који су процвату у Јаску – рекао је председник општине Ириг, Стеван Казимировић.

Objavljuje Оpština IrigPetak, 31. siječnja 2020.

Казимировић је подсетио да је Општина Ириг финансирала реконструкцију три улице 2014. године од укупно 10 колико их има у Јаску, док је за рехабилитацију преосталих улица урађена пројектно-техничка документација.

Други пројекат за који су одобрена средства у износу од 5,5 милиона динара код Управе за капитална улагања јесте енергетска санација вртића у Иригу.

Спољни зидови објекта у ком се налази нису термички изоловани, нити је од своје изградње до данас извршена икаква енергетска санација.

Непостојање фасаде, неизолованост спољних зидова, неизолованост међуспратне конструкције према негрејаном тавану и неизолованост подне конструкције стручна лица препознала су као највеће узрочнике губитка топлоте у објекту.

– Након реализације овог пројекта очекујемо да ће квалитет рада и боравка у установи бити побољшан, као и да ће трошкови грејања бити значајно смањени.

-Такође, очекујемо да ћемо на овај начин изазвати већу мотивисаност код родитеља за упис деце у вртић са жељом да сви родитељи могу да буду запослени, а да деце буде све више – закључио је Казимировић.

Извор: Општина Ириг

Please follow and like us:
error1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *