ПОДВОЖЊАЦИ У ИНЂИЈИ: Пружни прелази одлазе у заборав

У оквиру радова на реконструкцији и модернизацији отворене пруге Стара Пазова – Нови Сад, Инђија треба да добије два подвожњака. То ће у великој мери подићи ниво безбедности свих учесника у саобраћају.

Kако је рекао први човек општине Инђија Владимир Гак, реч је о великом државном пројекту од којег ће бенефите имати и општина Инђија, поготово када је реч о привреди.

-Више неће бити заустављања на пружним прелазима, а наши суграђани који живе са друге стране пруге биће далеко безбеднији у саобраћају. Више неће постојати могућност да неко прелази пругу и када је спуштена рампа, јер рампе више неће постојати тврди Гак и додаје да је реч о једном од најзначајнијих пројекатана националном нивоу.

-У току су радови код „Паноније“, када се тамо заврши посао машине ће прећи на део пруге код стадиона. Ту ће бити вероватно мало проблема у смислу да се пронађе најбоље решење. Морам да нагласим да је пројекте за оба подвожњака радио Саобраћајни институт ЦИП-државна институција и да се ми ту нисмо ништа питали којом трасом ће проћи подвожњаци каже председник и наводи да се све ради у складу са стандардима брзе пруге.

Please follow and like us:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *