Празник за сва чула: Божићна улица у Руми

Традиционална манифестација Туристичке организације Општине Рума “Божићна улица” отворена је 24.децембра.

У специјално оформљеној “Божићној улици” већ осму годину на Градском тргу у Руми, одржава се манифестација која сво­јим дату­мом повезује католички и православни Божић.

Фото: ruma.rs

У периоду од 24. децембра 2018. године до 7. јануара 2019. године на Град­ском тргу одиграће се бројна занимљива дешавања, а програм је посвећен најмлађим становницима румске општине.

У програму свечаног отварања учествовала је уметничка трупа “Креативни погон” из Новог Сада, а реч је о удружењу које промовише савремени театар и савремени циркус као уметничке, ангажоване форме.

-Увек се окренемо оним најмлађим суграђанима, па ће тако бити и ове године. Сваког дана тачно у подне на бини у “Божићној улици” ће се одвијати програм намењен деци.

Фото: ruma.rs

-Биће то махом новогодишње представе за децу, а у подневним часовима биће садржаја и за оне нешто старије, изјавила је Мирјана Вујасиновић,директорица ТОО Рума и додала да ће се на двадесетак штан­дова “Божићне улице” наћи шаролика и разноврсна понуда од умет­ничких пред­мета домаће радиности, новогодишњих украса, књига, па све до кули­нарских специјалитета, вина, рак­ије, меда, колача и зимнице.

Покровитељ манифестације је Општина Рума.

Извор: ruma.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *