ПРАЗНИК ЗА СВА ЧУЛА: “Гастро Срем 2019”-добродошли у Стару Пазову

На пола пута између два највећа града у нашој земљи, Новог Сада и Београда, између “свињског” и “винског”, а у свом “рузмаринском” Срему налази се општина Стара Пазова.

У општини којој око 70.000 становника налази се девет административних насеља: општинско средиште Стара Пазова, затим Нова Пазова, Стари Бановци, Нови Бановци, Белегиш, Сурдук, Голубинци, Војка и Kрњешевци.

Због бурне историјске прошлости, споменика културе,мултикултуралности, обале Дунава, укусне традиционалне хране и пића ова сремска општина нуди бројне туристичке садржаје.

У локалној Туристичкој организацији препоручују само неке од знаменитости, међу којима издвајамо замак Шлос у Голубинцима, Kоњички клуб „Мирела“ у Белегишу, Музеј „Мацура“ у Новим Бановцима, родну кућу Јанка Чмелика, ресторан „Прича“ у Бановцима и то није све…

Стара Пазова позната је и по одличној храни, те је и прошле године одржана манифестација „Гастро Срем“ под слоганом „У Срему се добро једе баш“. Ове године најпопуларнија гастро манифестација у Срему, па и у Србији заказана је за 30. и 31. август.

Ова манифестација на једном месту окупиће све домаће произвођаче и госте из Србије и региона који се својим производима издвајају по квалитету.

Организатор манифестације је Туристичка организација општине Стара Пазова, а генерални покровитељ Општина Стара Пазова.

Своје специјалитете изложиће произвођачи месних и млечних производа, удружења жена, пољопривредна газдинства, винарије, произвођачи меда, џемова, ракије, посластичари, бомбонџије.

Посетиоци ће моћи да дегустирају традиционалне специјалитете овог поднебља и да уживају у богатом културно – уметничком програму.

Манифестација „Гастро Срем“ нуди и гастрономско такмичарски програм, те ће и ове године бити организовано традиционално такмичење у спремању ајвара „Изађи ми на теглу“ .

Фото: Туристичка организација Стара Пазова

Најбоља од 15 екипа такмичиће се на националном такмичењу „Изађи ми на теглу“ које ће бити организовано крајем године.

-Посетиоци це моћи да уживају у јединственој манифестацији на овом простору кроз богату гастрономску, културну, туристичку и едукативну понуду.

Свечано отварање туристичко гастрономске манифестације „Гастро Срем“ биће одржано у суботу 31. августа.

ДОЂИТЕ ДА УЖИВАТЕ СВИМ ЧУЛИМА!!!!

Текст је написан у склопу реализације пројекта „Упознајте традицију у општини Стара Пазова“ који је финансиран из средстава општине Стара Пазова.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

 

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *