Прва кружна раскрсница у Руми за већу безбедност саобраћаја

Радови на раскрсници Рума – Ириг – Краљевци – Шабац се приводе крају и прва кружна раскрница у Руми је недавно пуштена у радНа извођењу комплетне изградње савременог кружног тока инвеститор је ЈП ”Путеви Србије”.


Радови на рехабилитацији пута, на државном путу I Б реда број 21 од Ирига до аутопута изводе се од октобра прошле године. У оквиру тих радова почета је изградња још једне кружне раскрнице на скретању ка наплатној рампи.

Изградњом ове раскрнице побољшава се безбедност саобраћаја, а за Руму је од посебног значаја што добија модеран изглед и лакши приступ граду.

Радови на раскрсници код аутопута су почели 9. јуна 2019. године и планирано је да радови на том делу трасе трају два месеца.

Реконструкција раскрсница (израда кружних раскрсница) на укрштању за Краљевце и код наплатне рампе су део Пројекта појачаног одржавања државног пута I Б реда број 21, деоница Ириг – Рума и изводе се у оквиру Пројекта рехабилитације путева и унапређења безбедности саобраћаја (РРСП) који спроводи ЈП „Путеви Србије“. Рок за завршетак свих радова на наведеној деоници је 11. децембар 2019. године.

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре најавило је да ће посредством ЈП “Путеви Србије” до краја ове године финансирати изградњу и кружне раскрнице на путу ка Сремској Митровици, код Риговог млина.

Такође, Железнице Србије су недавно завршиле реконструкцију пружног прелаза у улици Владимира Назора у Руми.

Председник Општине Рума Слађан Манчић сматра да ће ови радови допринети једној лепшој, комплетној слици нашег града, те да је да поред уређења самог градског језгра, тргова и улица важно уредити и прилазе граду.

-Све се ради средствима Републике Србије, односно Железница Србије и Путева Србије. Ми смо само иницирали и успели да покренемо радове да се ураде на нашој територији.

-То ће допринети једној лепшој, комплетној слици нашег града, јер ми финансирамо све радове унутар града и месних заједница, али не смемо занемарити и оно што се дешава и на магистралним путевима и прилазима нашем граду, нагласио је Манчић.

Извор: Општина Рума

Please follow and like us:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *