Радмила Загорац из Ирига међу 90 стипендираних спортиста

Атлетичарка Радмила Загорац из Ирига нашла се међу 90 спортиста узраста од 14 до 20 година чији труд и резултате је препознала Влада АП Војводине и одлучила да стипендира.

Овим потезом Покрајинска влада желела је да покаже да уважава и подржава младе спортисте, као и да их мотивише да наставе да се баве тим.

Радмила је млада атлетичарка из Ирига која се такмичи у дизању тегова испред Клуба за дизање тегова „Осми март“ Ириг и која ће нас ове године као члан репрезентације Републике Србије представљати у октобру на европском првенству у Букурешту.

Подсећамо да је Загорчева у претходних годину дана остварила изванредне резултате наступајући на прошлом европском такмичењу одржаном у Милану у Италији где је заузела 4. место, затим је освојила 1. место на међународном купу „River Sava kup 2018“ на ком су учествовале 4 земље из региона, а на „Open Bosnia 2018“ у конкуренцији од 5 земаља освојила је 2. место. Ови резултати довели су је на завидно 10. место на светској ранг листи дизачица тегова у категорији до 44 кг у 2018. години.

Следећи пример који је дала Покрајинска влада и Покрајински секретаријат за спорт и омладину, а како би подстакла Радмилу и друге младе спортисте са територије иришке општине, Општинско веће Општине Ириг је на данашњој седници одлучило да суфинансира одлазак Загорчеве на европско такмичење у вредности од 40.000 динара.

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *