РУМА: Градски хор и фоклораши поносно представљају своју општину

Српско певачко друштво учествовало је у недељу, 12. маја 2019. године натрадиционалним Мајским музичким свечаностима у Бијељини.

Тог такмичарског дана учествовало је преко 20 хорова из Србије, Републике Српске, Словеније, Хрватске. Српско певачко друштво је са 85 бодова освојило сребрну медаљу у категорији Мешовитих камерних хорова.

Румљани су се представили са четири композиције различитих епоха и карактера.

Наредно такмичење очекује их почетком јуна у Тузли, где ће поред такмичарског дела учествовати и у концерту духовне музике који ће бити одржан у Храму Успења Пресвете Богородице у Тузли.

У недељу 12. маја на сцени Високе школе струковних студија за васпитаче и пословне информатичаре – Сирмијум одржана је зонска смотра музичког стваралаштва Срема за хорове, оркесте и фолклорне ансамбле.

Припремни састав Ансамбла народних игара и песама „Бранко Радичевић”се представио новом кореографијом уметничког руководиоца ПетраПоповића – „Пој славују гору ми распојуј“ – игре Ниша. Коначни резултати свих зонских смотри ће бити објављени 21. маја, а потом ће селектоване групе учествовати на Музичком фестивалу деце Војводине, који ће се одржати у Бачкој Тополи 2. јуна 2019. године.

Извор: Општина Рума-ruma.rs

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *