Рума преговара о куповини зграде Дома ЈНА

Разговори између Општине Рума и Министарства одбране, у вези са куповином зграде Дома ЈНА, улазе у завршницу, истакао је председник Општине Рума Слађан Манчић.

Он је изразио наду да би се услови по којима ће Општина Рума откупити поменути објекат могли прецизирати већ ове седмице.

-Цена која нам је понуђена је прихватљива за нас, нешто преко 328.000 евра, што је близу 40 милиона динара и тај износ не представља неко оптерећење за наш буџет.

Што се тиче самог плаћања добијамо и повољности, да можемо да исплатимо у 60 месечних рата или у 5 годишњих рата. Међутим, то је само једна опција.

-Постоји и могућност да извршимо размену за неке некретнине, у смислу станова за војна лица, пензионере, војне обвезнике. То је и разлог што чекамо, да видимо, да направимо калкулацију шта је повољније за Општину Рума”, изјавио је Манчић и додао да је пре само шест месеци цена Дома ЈНА износила 670.000 евра што је било неприхватљиво, у том моменту, за Општину Рума.

Први човек румске општине је најавио и да ће се одмах при пројекцији буџета за наредну годину обезбедити и позиција, за реконструкцију те зграде.

“Када купумо Дом ЈНА уредићемо га и зграда ће задржати своју аутентичност. Понављам да разумем људе који су нас прозивали ових 5-6 година да је зграда у лошем стању, али ми нисмо имали моћи, нити надлежности, нисмо били власници те зграде. 

Извор: Општина Рума

 

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *