РУМА Сређује се паркинг иза Робне куће

Председник Општине Рума Слађан Манчић обишао је данас радове на уређењу паркинг простора иза Робне куће.

Радови се спроводе у оквиру друге фазе уређења ужег градског језгра и обухватили су радове на пешачким стазама и паркинзима у Орловићевој и Железничкој улици, а асфалтиран је и централни део улице Вељко Дугошевић.

У склопу тог тендера, чија је вредност 25 милиона динара,  био је обухваћен и овај паркинг који се ради из четири етапе. Првобитно је урађен део изa Mаксија да би омогућили несметано снабдевање робом, данас се ради бочни паркинг простор, како ми је извођач рекао сутра се ради са простор са десне стране, а прекосутра је у плану да се уради ова саобраћајница која све то повезује“, рекао је Манчић приликом обиласка радова.

Рађени су тампони, сливници, решетке, ивичњаци, све оно што је било неопходно и што је било  предулслов за асфалтирање, а по завршетку асфалтирања радиће се хоризонтална сигнализација – обележавања паркинг места и сигнализација по коловозу.

За ове радове је потребно још два дана, с обзиром на то да се ради по етапама да што мање правимо проблема људима који овде паркирају, улазе и излазе. Сутра очекујемо монтирање скеле на Градској кући за уређење фасаде и званично постављамо камен темељац на котларници коју финансирамо из сопствених средства. Сутра крећу и радови на изградњи пута од села до сеоског гробља у Доњим Петровцима, тако да апсолутно користимо ово лепо време до 1. децембра“, изјавио је Манчић.

Извор: Општина Рума

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *