СА СЕДНИЦЕ ШТАБА: Нема опасности од поплава у Пећинцима

На седници Штаба за ванредне ситуације општине Пећинци 15. маја, којом је председавао председник општине Пећинци мр Жељко Трбовић који је уједно и командант Штаба, конастатовано је да река Сава за сада ни на који начин не угрожава јужни део општине Пећинци.

Анализа урађена са водопривредним предузећима „Галовица‟и „Воде Војводине‟, које свакодневно прате ситуацију на терену, према Трбовићевим речима показује да за сада стање водостаја реке Саве код Kупинова није алармантно.

„Иако је водостај због обилних падавина у порасту, Сава за сада на делу тока кроз нашу општину на представља никакву опасност. Постоји могућност да водостај достигне ниво редовне одбране од поплава, али ни такав водостај ни на који начин неће угрозити Kупиново, као ни остала насеља у јужном делу наше општине.

Наравно, Штаб за ванредне ситуације ће, заједно са водопривредним предузећима и Сектором за ванредне ситуације, наставити да прати водостај и уколико буде потребно бићемо спремни да реагујемо‟ – рекао је Трбовић.

Наглашено је и да је у време обилнијих падавина веома важно и да се уредно одржава каналска мрежа у насељима. Председник Трбовић је рекао да су од поплава 2014. године месне заједнице и грађани савеснији у одржавању каналске мреже, али да и даље постоје појединци који не одржавају канале испред својих кућа што им је законска обавеза, и да ће локална самоуправа и у наредном периоду радити на подизању свести грађана по том питању.

Штаб је усвојио Предлог одлуке о одређивању субјеката од посебног значаја за заштиту и спасавање на територији општине Пећинци. Предлог одлуке ће бити прослеђен Општинском већу и уколико добије сагласност Општинског већа биће прослеђен Скупштини општине на усвајање.

Извор: Општина Пећинци

Please follow and like us:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *