Троје гимназијалаца добило награду “Таленти 2018”

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, заједно са покрајинским секретаром за спорт и омладину Владимиром Батезом, уручио је даровитим ученицима традиционалне покрајинске награде и признања „Таленти 2018“.

Награђени су ученици основних, средњих и музичких школа који су постигли прва места на републичким и међународним такмичењима, у областима науке, технике, уметности и језика, као и њихови ментори.

Гимназијалци Инђија

Међу награђеним ученицима нашла су се и три ученика Гимназије из Инђије: Ленка Радојевић, Михајло Радојевић и Тодор Белић.

Ленка Радојевић и Тодор Белић, ученици ИВ-4 разреда инђијске Гимназије били су државни прваци на такмичењима која су одржана крајем маја, Ленка на такмичењу из историје а Тодор из биологије.

Ово двоје талентованих ученика, показало је завидно знање на државним такмичењима, свако у свом предмету и још једном потврдили да је Гимназија „расадник“ успешних и паметних младих људи.

Михајло Радојевић, Ленкин брат сада ученик ИИИ-4 разреда, је у конкуренцији међу 300 ученика освојио прво место на републичком такмичењу из књижевности под називом „Kњижевна олимпијада“, која је такође организована у мају.

Ово троје ђака је добило новчане награде, а са њима су на свечаној додели у Влади Војводине биле и менторке Драгица Савић (професорка српског језика и књижевности) и Горана Лукић (професорка биологије). Ленкин ментор је Славица Лазић, професорка историје у Гимназији.

ЧЕСТИТАМО ГИМНАЗИЈАЛЦИМА И ЊИХОВИМ МЕНТОРИМА!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *