ТУРИЗАМ: Знаменитости инђијске општине

Kада одлучите да обиђете знаменитости у општини Инђија најпре морате да изаберете правац а онда и превозно средство до одређене дестинације.

У понуди су, између осталог, разгледање Старог Сланакмена са воде, пешачење и кану авантура Kовиљско-петроварадинским ритом, вожња џипом кроз чортановачку шуму и Фото сафари на Kрчединској ади…

А ако сте љубитељ добрих старинских јела, одличних вина и обичаја изабраћете једну од 21 манифестације колико их има у току године.

Рекли би љубитељи туризма за сваког по нешто..а у инђијској Туристичкој организацији кажу да живописне руралне средине, рибље чарде и атрактивни пејзажи све више привлаче људе жељне предаха од ужурбане савремене свакодневнице.

-Наша понуда је врло разнолика а свако може да пронађе нешто интересантно. Пре свега, оно што карактерише нашу понуду јесте Дунав, и очувана природа на обалама , гастрономска понуда, салаши, винарије, културно-историјски споменици и наравно манифестације каже Маја Бошњак директорица ТО општине Инђија и објашњава:

-Говорећи о знаменитостима оне су у највећој мери концентрисане на Стари Сланкамен који има најдужу и најинтересантнију историју.

Према легенди на ушћу Тисе у Дунав сахрањен је чувени војсковођа Атила Хунски.

Овде се налазе остаци турског купатила, затим споменик Сланкаменачкој бици, лесни профил, црква Светог Николе и остаци тврђаве Акуминкум, а све занимљивије је панорамско разгледање са воде.

-Поред Старог Сланкамена, који је наинтересантнији за обилазак, туристи се такође распитују за Етно кућу у Марадику стару два века која на јединствен начин приказује традицију и обичаје.

За љубитеље природе и биљног и животињског света организујемо излет на Kрчединску аду, оазу нетакнуте природе, лепоте и мира а могуће је обићи чортановачку шуму џипом и Kовиљско-петроварадински рит кануом истиче она.

Последњих неколико година посетиоцима су све интересантније посете винаријама и наравно манифестације које се организују у свим насељеним местима током читаве године.

-Неке су већ одржане, а највећи део манифестација креће од пролећа. Од свих можемо издвојити Бешка-фест који ј прерастао у најпосећенију међународну манифестацију, где се слави пријатељство немачког и српског народа.

Број манифестација се стално повећава, ми смо ту да удружењима пружимо неопходну помоћ и подршку каже директорица и остиче да се на тај начин обогаћује туристичка понуда.


Kада је реч о бициклиштичком туризму, транс-европска маршута ЕуроВело6 која спаја Атлантик са Црним морем пролази кроз инђијску општину у дужини од 26 километара.

Иде од Чортановаца преко Бешке, Kрчедина, поред Сланкаменачких Винограда до Новог Сланкамена и према Сурдуку.

-Ова рута је значајна за нас јер бројни бициклисти прођу кроз нашу општину и задрже се у неким местима. На самој рути у насељу Бешка направљено је одмориште за бициклисте где смо поставили инфо табле које их упућују на места која могу да обиђу у нашој општини каже на крају Маја и дадаје да је постављена језерска бициклистичка сигнализација у инђијској општини.

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *