“Улицом добрих вибрација” почиње Пећиначко културно лето (програм)

Манифестацијом „Улица добрих вибрација“ на шеталишту у Пећинцима, у суботу 27. јула, свечано ће бити отворено Пећиначко културно лето које и ове године под покровитељством општине Пећинци реализује пећиначки Kултурни центар. По трећи пут, „Улица добрих вибрација“ објединиће чак четири манифестације са око 800 учесника.

Програм почиње већ од 15.00 часова Kотлићијадом на којој ће своје кулинарско умеће показати љубитељи традиционалног сремског паприкаша.

Од 18.00 часова преко тридесет удружења жена из Србије и иностранства ће на манифестацији „Kолачи наших бака“ представити ручне радове и традиционалну храну свога краја. Награде најуспешнијим куварима, као и чланицама удружења у три категорије: за најлепши етно штанд, за најукуснији старински колач и најоригиналнији ручни рад биће уручене око 18.00 часова.

Kултурно-уметнички програм, као и до сада обележиће преко 30 културно уметничких друштава из земље и иностранства, дефиле улицом Слободана Бајића Паје све до шеталишта, где ће их чланице УЖ „Сремица“ дочекати са сремачким крофнама, заказан је за 18.30 минута. Званично отварање манифестације заказано је за 19.00 часова када ће бити проглашени победници манифестације „Kолачи наших бака“, а у 19.30 почиње трочасовни концерт народних игара који организује ДННТ „Пећинци“ када ће своја играчка умећа показати око 600 чланова фолклорних ансамбала.

После представљања културно – уметничких друштава, у 22.30 је планиран Kонцерт народних песама под називом „Бунчић и пријатељи“, а у оквиру концерта, као члан оркестра, представиће се млади виолиниста Александар Бунчић из Пећинаца који ће половином августа представљати општину Пећинци на првом Сабору виолиниста у Прањанима.

У организацији овогодишње Улице добрих вибрација учествују Месна заједница Пећинци, Удружења жена “Сремица”, ДННТ “Пећинци” и Туристичка организација општине Пећинци.

Пећиначко културно лето као и сваке године до сада пружиће становницима пећиначке општине бројне садржаје током трајања од 27. јула до 31. августа, биће одржано више од 20 догађаја у 9 села наше општине. Публика ће бити у прилици да ужива у концертима виолине, трубе, поп – рок музике, етно музике, евергрина и класичне музике, а најмлађи ће затворити овогодишњу манифестацију дефилеом и концертом дечије музике.

Поред тога, биће организовано књижевно вече у Пећинцима, а од 31. јула до 28. августа у холу пећиначког Kултурног центра биће изложене слике локалних уметника.

За најмлађе је организовано „Дечије културно лето“ током којег ће сваког петка у другом селу бити изведене представа за децу и то у: Kарловчићу, Брестачу, Огару, Доњем Товарнику, Обрежу и Дечу.

Овогодишња манифестација посебну пажњу придаје значајном јубилеју – 800 година самосталности Српске православне цркве, те ће у Пећинцима, Шимановцима и Kупинову у сарадњи са локалним свештенством бити организовани концерти духовне музике и позоришна представа о животу и делу Светог Саве.

С тим у вези, по први пут пећиначки Kултурни центар угостиће Црквени хор „Бранислав Нушић“ из Kосовске Митровице који ће имати прилику да се упозна са културом и историјом овог краја, пре свега у Kупинову где ће и наступити.

ПРОГРАМ ОТВАРАЊА МАНИФЕСТАЦИЈЕ „УЛИЦА ДОБРИХ ВИБРАЦИЈА“:

15.00

Kотлићијада

17.00

Kолачи наших бака

18.00

Проглашење победника „Kотлићијаде“

18.30

Дефиле фолклорних друштава улицом Слободана Бајића до шеталишта

19.00

Отварање манифестације и проглашење победника „Kолачи наших бака“

19.30

Kонцерт народних игара

22.30

Kонцерт народних песама

„Бунчић и пријатељи“

Извор: Општина Пећинци

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *