Уређена дечија игралишта у пет румских села

Председник Општине Рума Слађан Манчић и координатор Тима за “Партиципативно буџетирање” Драган Косановић обишли су данас неколико села наше општине која су у оквиру пројекта “Партиципативно буџетирање” добила нова дечија игралишта.

Мобилијари за децу постављени су у Доњим Петровцима, Никинцима, Кленку и Буђановцима, а у току ове седмице биће завршени радови и на игралиштуу Малим Радинцима.

За дечија игралишта из општинског буџета издвојено је 5 милиона динара.

-Оно што су грађани ових пет сеоских месних заједница заједно изгласали је постављање дечијег мобилијара. Драго ми је што је тај посао приведен крају. Требало је бити завршено пре Нове године, али због временских услова смо одложили посао.

Зима није дозвољавала да се постоља за ове справе ураде на адекватан и квалитетан начин. Време је отоплило, пролеће се буди и деца су задовољна. Доказали смо да оно што грађани желе и изгласају ми реализујемо.

То нам је и донело награду на првом конкурсу који се тиче транспарентности и укључивања јавности у рад локалне самоуправе”, истакао је председник Манчић и подсетио да је до сада у оквиру “Партиципативног буџетирања” реализовано 19 пројеката (на око 30-ак локација у нашој општини), а из општинског буџета је за ту намену издвојено око 60 милиона динара.

-Пре четири године смо били једна од десет локалних самоуправа које су под покровитељством НАЛЕД-а и БИРН-а ушле у пројекат “Партиципативног буџетирања”, а једна смо од ретких општина које су наставиле датај пројекат спроводе из године у годину, ево четврти пут заредом.

Модел по коме ми радимо пројекат путоказ је сада свим општинама у Србији. Суму улагања подижемо, а и само интересовање грађана се повећава.

Све већи број људи се укључује и на неки начин нам олакшава рад, јер нико не зна боље од грађана шта им је најнеопходније и најкорисније у њиховим срединама, рекао је Манчић и најавио да ускоро креће реализација и пројеката који су уврштени у буџет за 2019. годину.

-Усвојени су финансијски планови, тендери се полако пуштају, спроводе се набавке и по завршетку процедуре односно избору понуђача кренућемо у реализацију свих пројеката, па и пројеката које су грађани изабрали кроз пројекат “Партиципативно буџетирање”.

Ту пре свега мислим на постављање аутобуских стајалишта јер је то највреднији пројекат у 2019. години, за који смо обезбедили 10 милиона динара, а средства су опредељена и за два игралишта у Руми и уређење излетишта Борковац”, напоменуо је први човек румске општине.

Извор:ruma.rs

Please follow and like us:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *