ЗАСЕДАО ШТАБ У ИРИГУ: Издате наредбе за деловање у ванредном стању

На седници Штаба за ванредне ситуације у општини Ириг која је данас одржана издата је наредба за деловање у ванредном стању.

 1. Рад Кол центра општинског Штаба општине Ириг за пријављивање потреба лица старијих од 65 година је у времену од 8 до 17 часова на телефоне: 061/6580830, 062/773946, 069/608-310 и фиксни телефон 022/462-334
 2. Подела куваних оброка хране обавља се редовно у складу са одлуком Владе Републике Србије о мерама броја лица по метру квадратном уз обавезну употребу заштитних средстава, а за старија лица преко 70 година, храна се доставља на кућну адресу.
 3. Ограничава се  рад продавницама мешовите робе, пекарских, месарских и других занатских радњи до 16 часова.
 4. Забрањује се задржавање у пекарским и другим производним објектима као и конзумирање хране.
 5. Рад зелене пијаце ће се обављати у времену од 7 до 12 часова у складу са одлуком Владе РС о мерама броја лица по метру квадратном уз обавезну употребу заштитних средстава.
 6. Сахране се обављају уз присуство уже породице, свештеног лица, погребника и лица која носе покојника, уз обавезну употребу заштитних средстава.
 7. Рад пољопривредника на њивама дозвољава се у термину од 5  до 17 часова за одобрење рада током забране кретања у периоду од  17 до 5 часова, дужан је поднети захтев сваки пољопривредник Управи за заштиту биља путем електронског захтева који је доступан на интернет адреси http//agromere.registar-uzb.rs односно путем телефона за Сремски округ 064/88-18-449
 8. ЈП “Комуналац” Ириг ће издати радни налог свим лицима ангажованим за потребе рада “зимске службе”.
 9. Наставља се дезинфекција јавних установа и предузећа, као и свих јавних површина на територији Општине Ириг.
 10. За запослене у ЈП “Комуналац” обезбедити довољан број заштитних средстава.
 11. Забрањује се одлагање грађевинског отпада у контејнере за комунални отпад. Задужује се служба за инспекцијске послове Општинске управе Општине ириг за праћење предложене мере.
Please follow and like us:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *